RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

29 вересня

28 вересня

27 вересня

Всі новини

На арсеналі у Торопці знищено білоруські боєприпаси

На арсеналі в російському Торопці знищено величезну партію білоруських боєприпасів. Це може свідчити про те, що попри гучні заяви про нарощування обсягів озброєння Росія наближається до точки дефіциту боєприпасів.

Дані про переміщення білоруських боєприпасів оприлюднила команда Спілки залізничників Білорусі.

За даними Спілки, незадовго до атаки на прилеглу до 23-го арсеналу ГРАУ станцію Стара Торопа здійснювалися доставки боєприпасів з 1562-ї окремої зенітної ремонтно-технічної бази (військова частина 64608 ВС РБ), розташованої поблизу міста Осиповичі в Білорусі та безпосередньо прилеглої до залізничної дороги.

Зазначені поставки боєприпасів на станцію Стара Торопа є наймасштабнішими за обсягом на даний момент за 2024 рік, і найбільшими з вивезення боєприпасів зі станції Осиповичі за цей же період.

Білоруські аналітики дійшли висновку, що Росія наближається до точки дефіциту боєприпасів.

"Повідомлення про масове виробництво засобів поразки - скоріше блеф, ніж правда. РФ активно "висмоктує" БК з арсеналів "союзників та партнерів". Вивезення з Білорусі зенітних ракет свідчить про те, що "дірки" у ППО РФ будуть дедалі більше", - пишуть автори Telegram-каналу "Беларусь головного мозга".

Як повідомляв "Апостроф", супутникові знімки з наслідками атаки на склад боєприпасів у Торопці свідчать, що він майже повністю знищений.

Також стало відомо, що на складі боєприпасів у місті Торопець Тверській області РФ могли зберігатись боєприпаси для зенітно-ракетних систем С-300.