Розвідка дізналася про затримання на Донбасі російського офіцера за тероризм

Українська розвідка дізналася про затримання на окупованому Донбасі російського офіцера, який нібито пропагував серед бойовиків радикальні ідеї ісламізму і схиляв до участі в терористичному угрупованні "Даїш".

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"З метою попередження звільнень з військової служби для дострокового повернення до Росії російським окупаційним командуванням спільно з ФСБ РФ вводяться методи залякування особового складу, в т.ч. за допомогою відкриття фіктивних кримінальних справ. 12 травня цього року за підозрою в поширенні ідей радикального ісламізму і можливій прихильності до терористичного угруповання "Даїш" затримано начальника штабу-заступника командира 1 мотострілкового батальйону 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК майора ЗС РФ Іскуженова Руслана Тулігеновича (на тимчасово окупованих територіях сходу України використовує прізвище прикриття Успанов)", - інформують у ГУР.

Як повідомляв "Апостроф", українська розвідка розповіла, як російські військові на окупованому Донбасі намагалися вчинити самосуд над своїм офіцером у зв’язку з неякісними патронами.