RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На Донбасі стався інцидент зі стріляниною з автомата

В селі Нововасилівка Донецькій області чоловік вночі посеред села відкрив вогонь з автомата "Калашникова".

Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

"Вночі жителів села Нововасилівка розбудили автоматні черги, одна з куль пошкодила вікно у будинку пенсіонерки. Поліцейські працювали всю ніч і під ранок затримали 20-річного молодика. Це вже другий факт за тиждень, коли громадяни відкривають у мирному населеному пункті вогонь з нелегальної зброї. В обох випадках поліцейські спрацювали оперативно і затримали стрільців. Їх чекає суд і до 7 років в'язниці", — наголошується в повідомленні.

Правоохоронці встановили всіх учасників нічного хуліганства і додатково вилучили у інших осіб, не причетних до даного злочину, цілий арсенал зброї, яку не дали випробувати на мирних жителях.

"Нічний стрілок" був затриманий правоохоронцями за місцем проживання, де під час особистого огляду було виявлено та вилучено автомат АКСУ-74 та магазини з 23 патронами.

Також у чоловіка 1965 року народження, жителя с. Новоолександрівка Покровського району, було вилучено 66 гранат ВОГ, 220 набоїв калібру 5,45 мм, 700 патронів калібру 7,62 мм.

В с. Нововасилівка по вул. Садова було проведено обшук і вилучено: 777 патронів калібру 7,62 мм, 29 патронів калібру 7,62 мм, гранати ВОГ - 25 шт., 5 запалів і 5 корпусів до запалам УЗГРМ, гранатомети РПГ-22 - 5 шт., РКГ (ручна кумулятивна граната) 3М - 1шт., та 23 патрони калібру 5,45 мм.

Також правоохоронцями встановлені мешканцi с. Новоолександрівка і Покровська 1999 та 2000 років народження, які в підвалі покинутого будинку по вул. Центральної селища Новоолександрівка ховали 5 гранатометів РПГ-22, гранати РГД - 10 шт., 1018 патронів калібру 5,45 мм, підствольний гранатомет і 4 металевих ящики з гранатами ВОГ.

Поліція встановлює, звідки громадяни взяли зброю.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Підозрюваним загрожує до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", вночі 1 січня Вильховскую загальноосвітню школу в Станично-Луганському районі невідомі обстріляли з автомата.