RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Розвідка дізналася, хто готує снайперів Путіна на Донбасі

Українська розвідка розсекретила інформацію про інструкторів з Білорусі та анексованого Криму, які готують снайперів на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"Головним управлінням розвідки встановлені особи офіцерів 45-ї окремої бригади спеціального призначення Повітряно-десантних військ Росії, які також здійснюють підготовку снайперів і фахівців спеціального радіозв'язку в Новоазовському районі Донецької області", - інформують у ГУР.

Повідомляється, що серед російських офіцерів - заступник начальника штабу батальйону спеціального призначення старший лейтенант Микола Миколайович Решетилов, уродженець Криму, випускник Рязанського вищого повітряно-командного училища. Він проживає в Одинцовському районі Московської області.

"Також готує снайперів на Донбасі командир групи радіозв'язку роти спецпризначення старший лейтенант Олександр Олександрович Стецько, уродженець Білорусі, випускник Новочеркаського вищого військового командного училища зв'язку. Місцем його проживання - Одинцовський район Московської області", - діляться інформацією в розвідці.

"Загалом за безпосередньої участі офіцерів 45-ї окремої бригади спеціального призначення на території України підготовлено понад 100 снайперів, диверсантів розвідувальних підрозділів і фахівців радіозв'язку", - зазначили в розвідці.

Як раніше повідомляв "Апостроф", росЗМІ опублікували відомості про російський полігон Молькіно, де імовірно тренуються бійці приватних військових компаній, що беруть участь у бойових операціях в Україні і в Сирії.