RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Жахлива пожежа під Києвом: з'явилися нові дані

У поліції розповіли про хід розслідування жахливої пожежі, що спалахнула в ніч на 29 травня в селі Літочки (Київська область) в будинку пристарілих, внаслідок чого загинули 17 осіб.

Як розповів в.о. начальника ГУНП в Київській області Дмитро Головін, власнику згорілого будинку Олегу Дмитренко сьогодні повідомлять про підозру, передає "112".

"В ГУ Нацполіції Київської області було відкрито кримінальне провадження за статтею 270 ч. 2 КК "Порушення встановлених правил пожежної безпеки". Термін за таке порушення - від 3 до 8 років позбавлення волі. Наразі можу сказати, що призначено більше 25 експертиз. Станом на 9 ранку сьогоднішнього дня було допитано понад 26 осіб, свідки та родичі. Проводять обшуки, вилучені документи на вивчення, це договори і медичні книжки. Сьогодні громадянину Дмитренку буде оголошено про підозру за ст. 270 ч. 2, сьогодні або завтра ми будемо звертатися до суду для обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - заявив Головін.

Крім того, в.о начальника ГУНП у Київській області розповів про те, що Нацполіція відпрацьовує версію про незаконне позбавлення житла пристарілих, котрі проживали в згорілому будинку.

"Іде перекручування фактів. У договорах суми звучали від 6 до 9,6 тис. на місяць на утримання. Жодних документів про переоформлення квартир не було. Ми відпрацьовуємо версію, що деяких людей, які там були, незаконно позбавили житла або майна. Наразі в нас в перевірці інформація тільки за одним з потерпілих", - заявив Головін.

Як повідомляв "Апостроф", у поліції назвали остаточні відомості про кількість жертв жахливої пожежі в будинку пристарілих в селі Літочки. Також стало відомо, що поліція затримала головного підозрюваного у виникненні страшної пожежі.