RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Контрабандний скандал з послом у Словаччині: ЗМІ дізналися нові подробиці

Журналісти дізналися нові подробиці скандалу навколо першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин, чий чоловік, Сергій Ліщишин, використовував дипломатичний лист для безперешкодного перетину кордону і був затриманий на контрабанді сигарет.

Видання "LB.ua" з посиланням на джерело в дипломатичних колах повідомляє, що Ліщишин здійснив двадцять нелегальних рейсів.

"У нього це був вже 20 рейс", - розповіло джерело, зазначивши, що на кожен рейс у водія був лист про нібито дипломатичну пошту в автомобілі, підписаний Оксаною Ліщишин.

При цьому, за словами джерела, вона продовжує працювати в МЗС України, оскільки в ході службової перевірки не вдалося знайти оригіналів дипломатичних нот, які вона підписувала, а тільки їх копії.

Сама дипломат заявила перевіряючим, що не підписувала жодних документів, "посилається на високий тиск і каже, що нічого не пам'ятає".

Крім цього, сам контрабандист Сергій Ліщишин після затримання був відпущений, оскільки контрабанда є адміністративним порушенням, а не кримінальним.

"Швидше за все, йому загрожує штраф близько 20 неоподатковуваних мінімумів. А це одна зарплата його дружини в посольстві", - сказало джерело.

У той же час, за даними видання "ЄП" Сергій Ліщишин зробив через кордон понад півсотні рейсів.

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство закордонних справ України прийняло рішення відкликати в Україну із закордонного відрядження першого секретаря посольства України в Словаччині Оксану Ліщишин.