RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

В Авакова назвали прізвисько скандального корупціонера з Миколаєва

Народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко назвав прізвисько затриманого на хабарі першого заступника губернатора Миколаївської області, Героя України Миколи Романчука, в якого під час обшуку були знайдені золото та велика сума грошей.

Про це нардеп написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи ситуацію навколо визнання Конституційним судом конституційності люстрації чиновників.

"Якість підбору кадрів залежить від етики, моралі та порядності народних обранців, президента і вищих державних чиновників, а не тільки від наявності або відсутності закону про люстрацію.

Хіба мало було за останні два роки, які минули після Революції гідності, ідіотських і не професійних призначень, як у вищі ешелони влади, так і на місцях?

Наприклад, 1-й заступник губернатора Миколаївської області на прізвисько "Алладін", днями взятий на хабарі у 90 тисяч доларів, не потрапляв і не повинен був потрапляти під люстрацію.

Або заступник прокурора Київської області, підозрюваний НАБУ у співучасті у розкраданні 30 тисяч тонн цукру в 2015 році, також був призначений не за Януковичем і не за Пшонкою.

Тому без масового приходу до влади хороших чесних людей, люстрація не була і не могла бути панацеєю від корупції та нехлюйства", - написала Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що під час обшуку у Романчука було знайдено валізу, в якій були готівкові кошти на суму в кілька сотень тисяч доларів США, золоті прикраси і фашистські хрести.