RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: стало відомо, чи готується Порошенко до силового захоплення ДНР і ЛНР

Відмовившись від мобілізації, президент Петро Порошенко дав зрозуміти, що Україна не збирається звільняти окупований Донбас військовим шляхом, роблячи ставку на вирішення питання політичними методами.

Про це пише у своїй статті головний редактор "Апострофу" Денис Попович.

"Нагадаємо, що в 2015 році в рамках трьох хвиль часткової мобілізації планувалося призвати близько 100 тисяч військовозобов'язаних. З урахуванням недобору, особливо характерного для шостої черги мобілізації, яку виконали трохи більше ніж наполовину, можна говорити про те, що ряди ЗСУ минулого року поповнили 80-90 тисяч осіб. З урахуванням заявленої міністром оборони Степаном Полтораком швидкості набору контрактників можна вважати, що у вересні 2016 року армія отримає 45-50 тисяч військовослужбовців", - зазначає журналіст.

"Простий математичний розрахунок показує, що вже через декілька місяців армія матиме суттєвий недобір особового складу порівняно з торішніми показниками. Таку "миролюбність" можна пояснити простою тезою, що один мотивований контрактник вартий двох мобілізованих. Проте швидше за все, відмовившись від мобілізації, Україна демонструє, що не збирається звільняти Донбас військовим шляхом. Як стало відомо "Апострофу" з джерел, що заслуговують довіри, розмови про якісь перспективи військового наступу на ДНР і ЛНР дійсно поки не ведуться, тому що керівництво країни віддає перевагу політичним методам вирішення питання", - пише Попович.

Більше про це читайте у матеріалі "Апострофу": Війна чи розпад: чому Україна не проводить мобілізацію.