RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Затримання топ-менеджера "Нафтогазу": фігурант зробив заяву

Перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома, який також є головою наглядової ради Одеського припортового заводу (ОПЗ) під час судового розгляду у Солом'янському районному суді Києва про обрання запобіжного заходу щодо нього заявив, що представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) приховують акт перевірки угод між ОПЗ і Нафтогазом.

"Була проведена перевірка податковою - і ОПЗ, і Нафтогаз по операціях з газом. Я знаю, що ви маєте ці документи. Там порушення незначні, і говорити, що вони якимось чином впливали на оподаткування, я не бачу сенсу", - сказав Перелома.

При цьому він додав, що Кабінет Міністрів доручив провести комплексну перевірку діяльності ОПЗ по ряду питань: щодо постачальників природного газу, щодо кредиту Ощадбанку для закупівлі природного газу та операції з переробки сировини.

"Було чітко з'ясовано, що ніяких порушень з операціями щодо природного газу немає. Я чітко знаю, що САП має цей акт, оскільки він був направлений Кабміном ще у березні до НАБУ. Тобто, ви маєте цей документ. Чому він не доданий? Має місце пересмикування фактів і приховування інформації, яка є важливою й істотною для суду, з боку звинувачення", - розповів Перелома.

На його думку, затримання керівників ОПЗ є спробою зірвати приватизацію підприємства.

"За збігом питання обрання мені запобіжного заходу проходить сьогодні, в суботу. У той же час на наступному тижні закінчується термін подачі конкурсних заявок для бажаючих взяти участь у приватизації Одеського припортового заводу. Тобто, з моєї точки зору, з політико-економічних причин хтось не хоче проводити чесну приватизацію і зупинити її наданням завідомо неправдивих звинувачень щодо моєї особи. Ви всі сьогодні бачили це, коли представник САП не міг надати жодного документа щодо мене. А далі вирішуйте, кому це вигідно", - підкреслив Перелома.

"Треба запитати про це в НАБУ, САП, хто дає їм такі завдання", - резюмував перший заступник голови "Нафтогаз України".