RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Загибель Шеремета: в Авакова вказали на цікаві моменти в його останній статті

Неофіційний радник міністра внутрішніх справ України, нардеп Антон Геращенко вказав на цікаві моменти в останній статті вбитого українського журналіста Павла Шеремета.

Про це Геращенко написав у своєму Facebook.

"Не виключаю, що цинічне вбивство журналіста "Української правди" Павла Шеремета може бути використано для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні. Розкидання бездоказових звинувачень українськими політиками один на одного з метою отримання сумнівних політичних дивідендів. Слідство вивчить всі можливі версії вбивства Павла Шеремета з метою встановлення особистостей виконавців, організаторів і найголовніше замовників цього злочину. Останній блог Павла Шеремета на "Українській правді" був присвячений підтримці батальйону "Азов" і його лідера Андрія Білецького", - пише нардеп.

"Він називався - "Азов", відповідальність і добробати". Ось цитати з останнього блогу Павла Шеремета:

"Але треба віддати належне керівникові СБУ Василя Грицака і депутату Андрію Білецькому. Одному вистачило розуму і витримки не доводити ситуацію до кривавого абсурду, іншому вистачило розуму відокремити побратима від злочинця.

СБУ часто використовує на фронті "Азов" як штурмові групи, можливо, тому що вони знайшли спільну мову і в цій скандальній ситуації.

Слідчих спокійно пустили на базу, щоб вони виконали свою роботу. Керівництво СБУ повело себе напрочуд грамотно, навіть краще, ніж командування Національної гвардії, – без істерик, нагнітання і спекуляцій на темі добробатів.

Варто було Білецькому кинути клич, і в центрі Києва зібрався б натовп молодих людей, готових рвати ворогів України, агентів ФСБ і олігархів. Всі би шуміли про зраду, про третій Майдан, про силовиків, які кришують кримінал на Донбасі і затискають справжніх патріотів. Але він вчинив як відповідальна людина і командир.

"Побратимів не кидаємо, навіть мертвих на полі бою. Але якщо боєць переступив червону межу, що відокремлює війну і захист батьківщини від кримінального злочину, він відповість по всій строгості закону. Паршиві вівці є скрізь. Звичайно, якщо людина, яка оступилася, – герой і проливала кров за Україну, ми будемо просити про поблажливість до неї. Але ми не дикуни, ми не захищаємо себе будь-якою ціною, ми захищаємо нашу Батьківщину", – заявив Білецький.

"Ми не дикуни" – ключові слова. Можу уявити, як непросто Білецькому далося це рішення, адже воно йде проти існуючого тренду, коли людина в камуфляжі, тим більше із зони АТО, завжди права і їй море по коліно.

І цей приклад показує, що коли осудні люди з різних силових структур – СБУ і "Азова" – знаходять спільну мову, то ніяких страшних дурниць не відбудеться.

За Андрієм Білецьким, звичайно, треба продовжувати уважно стежити і спостерігати. Він дуже сильно прогресує за останні два роки і росте, але його радикальна і нацистська молодість все ще іноді дають про себе знати. Але ми ж з вами може відрізнити відповідального патріота, який помиляється, від шахрая і кон'юнктурника

І на таких добровольців, як "Азов" Білецького або "Миротворець" Тетерука, треба орієнтуватися, а не на тих дивних людей у камуфляжі, які в ці хвилини блокують роботу антикорупційних прокурорів під Солом'янським районним судом Києва".

Як повідомляв "Апостроф", авто Шеремета вибухнуло в центрі Києва близько 8:00. Він їхав на ефір, який вів на радіо "Вести".

Нагадаємо, нардеп Антон Геращенко заявив, що під сидіння машини Павла Шеремета було підкладено вибухівку. За його словами, вибуховий пристрій управлявся дистанційно. Також Геращенко не виключив і російський слід у вбивстві Шеремета.