RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Шокуюча НП з дитиною в Україні: у Порошенка повідомили страхітливі подробиці

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба розповів шокуючі подробиці інциденту з гіперактивною дитиною в психоневрологічному санаторії "Орлятко" міста Ворзель Київської області, де медперсонал прив'язав дівчинку до стільця і поливав холодною водою.

Кулеба поділився подробицями у своєму Facebook.

За словами уповноваженого, він особисто переговорив з дівчинкою, зі слів якої і дізнався подробиці інциденту.

"Все почалося з того, що мене почав дуже часто штовхати хлопець. Я йому дала здачі" і смикнула за вухо. Потім він знову почав штовхатися. Тоді я не витримала і вдарила його сумкою. Вихователі почали кричати на мене і не вірили, що першою почала не я. Після цього начебто все втихло. Увечері ми пішли на прогулянку по території санаторію. До мене знову підійшов той хлопець. Він привів із собою багато дітей. Серед них були і набагато старші (і 13, і 15 років), вони почали обзивати мене, коли вихователі відволіклися – бити", - переказує слова дівчинки Кулеба.

"Серед них була і моя 7-річна сестра Аня. Думаю, що її підкупила за цукерки інша дівчинка... звичайно, я почала відбиватися. Після цього підбігла медсестра і потягнула мене до їдальні. Там було не менше 5 дорослих осіб. Вони мене тримали, викручували руки і прив'язали до стільця. Я намагалася розгледіти обличчя тих людей, але вони відверталися. Коли я почала дуже плакати і кричати, мені на голову вилили три чашки з водою. А потім приїхав тато. Йому зателефонувала сестра моя. Сказала, що зі мною щось сталося. Його не хотіли впускати до їдальні. Прямо перед носом закрили двері і підперли їх дровами. Але він все одно врятував мене. Розв'язав руки, ноги і забрав додому", - розповіла дівчинка.

За словами Кулеби, у відповідних державних органах, які відповідають за захист дітей, йому заявили, що персонал "просто хотів заспокоїти дівчинку".

Уповноважений президента зажадав висловити офіційну позицію щодо цієї ситуації від Міністерств охорони здоров'я, соціальної політики, а також правоохоронних органів та міської влади.

Як повідомляв "Апостроф", раніше батько постраждалої дівчинки опублікував її фотографії після інциденту.