RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Інцидент на вулиці урядового кварталу в Києві: з'явилося фото небезпечної знахідки

Екс-голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), нинішній радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомив про склад з боєприпасами, знайдений на вулиці Грушевського в Києві.

Про це Шкіряк на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши також фото небезпечної знахідки.

Радник Авакова повідав, що боєприпаси були знайдені в нежитловому приміщенні співробітниками СБУ і Нацполіцiї. Він зазначив, що знахідка включає в себе п'ять бойових гранат РГД і Ф-1 і півтора кілограма тротилу, а також кілька сотень патронів.

Фото з Facebook Зоряна Шкіряка

Шкіряк припустив, що це російські спецслужби затіяли диверсію, приурочену до Дня Покрови Пресвятої Богородиці (14 жовтня), коли в Києві піде Марш патріотів. Про це говорить те, що тайник знаходився на шляху ходи.

Радник Авакова пообіцяв, що російським спецслужбам не вдасться зіпсувати українське свято і всі призначені на завтра заходи відбудуться. Він повідомив також, що силовики приведені в стан підвищеної готовності, щоб відреагувати на будь-які провокації.

Як повідомляв "Апостроф", навесні 2015 року Верховна Рада постановила, що День захисника України відзначатиметься 14 жовтня, і зробила його вихідним.