RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явилася інформація про зниклих на Донбасі бійців АТО

У самопроголошеній ДНР повідомляють про те, що зниклі 8 січня троє бійців АТО підірвалися на міні на південь від окупованого Донецька.

Про це пише сайт бойовиків "ДАН".

Зазначається, що 11 січня тіла українських військових були евакуйовані з місця їх загибелі. Також наводиться інформація, що загиблі нібито проходили службу в 1 роті 501 батальйону 36 окремої бригади морської піхоти ЗСУ. Бойовики пообіцяли найближчим часом передати тіла українській стороні.

У свою чергу український лікар-реаніматолог Олександр Чернов на своїй сторінці в Facebook написав, що 11 січня в донецький морг були доставлені тіла трьох бійців АТО без документів і 5 загиблих росіян. За словами тих, хто привез трупи, усі загинули в одному бою.

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, коментуючи заяву бойовиків про знайдені тіла морпіхів зазначив, що рано щось говорити, поки не буде проведено впізнання і експертиза. Він підкреслив, що зараз не може ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію поки тіла не будуть повернуті українській стороні.

Як повідомляв "Апостроф", в штабі АТО заявили, що бійці не повернулися в розташування після виконання завдання на передовій.