RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Бої на Донбасі: політолог поклав відповідальність на обидві сторони конфлікту

Український політолог Кость Бондаренко заявив, що рано чи пізно загострення на Донбасі повинно було статися, оскільки невиконання мінських угод двома сторонами призвело до того, що штучно заморожений конфлікт розгорівся з новою силою.

Про це Бондаренко сказав у коментарі "Апострофу".

"Тут не важливо: в Авдіївці або в районі Широкіного він спалахнув би. В даній ситуації причинами були настрої, які підігрівалися. З одного боку, є "партія війни" і Турчинов, які анонсували, що будуть загострення, будуть блокади, і тільки військовим шляхом можна звільнити цю територію. Тобто вони готувалися до цього підштовхувала ці події", - говорить політолог.

За його словами, Порошенко вирішив, що в даній ситуації все складається "дуже добре", тому що в таких умовах ніхто не буде скасовувати санкції, і тому "зверху" ніхто не став пригнічувати ситуацію.

"Ще один момент у тому, що ні Україна, ні "ДНР" і "ЛНР" не зробили нічого, щоб усунути провокаторів, які є з обох сторін. Адже є радикальні частини, які навіть під час перемир'я стріляють один по одному, фактично даючи привід для звинувачення тієї чи іншої сторони", - зазначив Бондаренко.

Він підкреслив, що бойовики "ДНР" зацікавлені в поточній ситуації на Донбасі, оскільки перестали отримувати допомогу від Росії в тому обсязі, який був раніше. Таке загострення, вважає політолог, "ДНР" могла використовувати для того, щоб подати сигнал Москві.

"Всі ці сторони виявилися зацікавленими в тій чи іншій мірі, щоб дозволити новий виток конфлікту. При цьому ініціатори цього конфлікту залишилися в кабінетах. Частково провина за цей конфлікт лежить на Києві, частково – на бойовиках Донбасу ", - заявив Кость Бондаренко.

"Я також чув одну конспірологічну теорію про те, що покровителі Порошенко, Турчинова, які позбулися своїх крісел у Вашингтоні не так давно, що вони тиснуть і хочуть показати: Трамп ні на що не здатний. Ми ж розуміємо крім того, що, коли один проти одного воюють два маріонеткові режими, відповідно шукати винних у Києві чи в Донецьку – непотрібно", - додав він.

Політолог вважає, що в разі провалу мінських угод великі міжнародні гравці будуть вирішувати, на які зони впливу поділити Україну.

"Вирішити питання військовим шляхом і здобути перемогу в цій війні ні одна сторона не може. Бо далі це глухий кут", - резюмував Бондаренко.

Як повідомляв "Апостроф", на даний момент Адміністрація президента не розглядає питання введення військового положення.