RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Осквернення пам'ятників полякам у Львові та Підкамені: Клімкін натякнув на причетність РФ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін з засудженням прокоментував акт вандалізму на кладовищі в селі Підкамінь Львівської області, а також нанесення провокаційних написів на пам’ятник розстріляним польським професорам на Вулецьких пагорбах у Львові.

Про це Клімкін написав на своїй сторінці в Twitter.

"Засуджую чергові акти вандалізму на Львівщині щодо польських памятників.Відомий почерк третьої сторони,якій ми спільно даємо рішучу відсіч", - зазначив голова українського МЗС.

У свою чергу в обласному управлінні поліції заявили, що дії зловмисників кваліфіковані слідчими як хуліганство. Винним загрожує покарання у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

За такою ж статтею відкрили провадження працівники Франківського відділу поліції. 11 березня невідомі облили фарбою і нанесли провокаційні написи на пам'ятник розстріляним польським професорам на Вулецьких пагорбах у Львові.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео з кладовища у селі Підкамінь, де вандали осквернили пам'ятні хрести і меморіальні таблички.