RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Осквернення пам'ятника жертвам Голокосту під Тернополем: з'явилася реакція МЗС

Міністерство закордонних справ України засудило осквернення невідомими пам'ятника жертвам Голокосту в Тернополі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вважаємо це спланованою провокацією, яка має на меті розхитати міжнаціональний мир і злагоду в Україні. Впевнені, що правоохоронні органи України зроблять всі необхідні заходи для того, щоб замовники і виконавці цього ганебного злочину були оперативно знайдені і притягнуті до відповідальності", - наголошується в коментарі МЗС України.

У свою чергу українське посольство в Ізраїлі висловило стурбованість зростанням антисемітських акцій в Україні.

"Посольство України в Ізраїлі надзвичайно стурбоване з приводу сплеску провокацій антисемітського характеру в Україні, які вносять розбрат у дружні відносини між нашими народами", - сказали в дипломатичному відомстві.

"Закликаємо правоохоронні органи провести ретельні розслідування останніх інцидентів, зокрема щодо осквернення пам'ятника жертвам Голокосту у Тернопільській області і руйнування меморіальної стіни, присвяченої жертвам Голокосту в місті Саврань Одеської області, з метою якнайшвидшого залучення винних до відповідальності у встановленому законодавством порядку", - додали у посольстві України в Ізраїлі.

Як повідомляв "Апостроф", на початку березня була знищена стіна біля меморіалу жертвам Голокосту в місті Саврань Одеської області. Згідно з одним із заявами це зробили вандали, згідно іншим – стіна обрушилася через природні причини.