RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Представників Громадської ради при Мінінфраструктури не пустили в приміщення відомства

Лідерів профільних активістів, які мітингували під стінами Міністерства інфраструктури України проти незаконної ліквідації Громадської ради при відомстві, не пустили в приміщення міністерства і не дозволили поспілкуватися з його главою Володимиром Омеляном.

Про це пишуть Українські новини.

Відзначається, що члени Громадської ради, які вважають розпуск органу міністром Омеляном незаконним, тримали в руках транспаранти: "Омелян, що не порушуй закон!", "Розпуск Громадської ради - незаконний!", "Омелян, де дороги?", "Розпуск Ради - шлях до корупції", "400 млн вкрадених через Платинум Банк", "Омелян - злодій грошей транспортників", "Міністерство - є, інфраструктури - нема!".

ЗМІ нагадали, що 14 березня 2017 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян своїм наказом достроково припинив діяльність Громадської ради при міністерстві. Профільні активісти закликали прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана вжити невідкладних заходів для припинення свавілля з боку міністра інфраструктури України Омеляна. З відповідною вимогою члени Громадської ради при Мінінфраструктури звернулися до глави уряду.

Так, автори звернення наголошують, що Омелян протизаконно достроково 14 березня 2017 року ліквідував Громадську раду при Міністерстві інфраструктури України, який за кілька днів до цього визнала роботу Міністерства незадовільною.

"Створена відповідно до чинного законодавства про діяльність громадських рад при центральних органах державної влади Громадська рада при Міністерстві інфраструктури України, до якої увійшли відомі фахівці, професіонали, делеговані десятками громадських організацій України та їх об'єднань, сумлінно, чесно і відкрито виконувала покладені на неї інститутами громадянського суспільства обов'язки, а також поставлені державним і громадянським суспільством завдання з урахуванням міжнародних і європейських правових і галузевих стандартів", - наголошується в зверненні.

Активісти наполягають, що саме принципова діяльність Громадської ради стала недовподоби міністру інфраструктури, і він достроково припинив її повноваження, щоб не "спливли" висновки Ради про незадовільну роботу Міністерства.

"Принципова діяльність Громадської ради при міністерстві інфраструктури України стала недовподоби міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну і він за 2,5 місяці до закінчення її повноважень, щоб не оприлюднювати висновків Ради про незадовільну роботу Міністерства, які були проголосовані на її останньому засіданні, через кілька днів після проведення згаданого засідання видав Наказ про дострокове припинення діяльності Громадської ради та розгортає навколо цього інформаційну кампанію з ображаючи иями на адресу членів Ради. Він в особі членів Громадської ради, серед яких більшість на відміну від Міністра якраз професіонали, які вже чимало зробили для розвитку галузі і продовжують робити все можливе, щоб вона стала дійсно проєвропейської, образив не їх, а й численні інституту громадянського суспільства, які делегували до складу Громадської ради при Міністерстві інфраструктури своїх кращих представників", - наголошується в зверненні.

Саме тому члени Ради звертають увагу глави уряду на те, що Володимир Омелян «зробив виклик всій світовій та європейській громадянському суспільству, нехтуючи конституційними правами і слободами громадян України, їх громадських інститутів, знехтував європейськими цінностями, до яких український народ так прагне приєднатися».

Також члени Громадської ради при міністерстві інфраструктури України переконані, що Міністр Володимир Омелян сфальсифікував офіційні підстави для розпуску Громадської ради при Міністерстві, тому вважають таке рішення незаконним.

Автори звернення наголошують, що Омелян протизаконно достроково 14 березня 2017 року ліквідував Громадську раду при Міністерстві інфраструктури України, який за кілька днів до того визнав роботу Міністерства незадовільною.

"Офіційна підстава для дострокового припинення діяльності Громадської ради - це нібито його саморозпуск, якого не було і не могло бути, тому що Громадська рада при Міністерстві інфраструктури, як і профільні Комітети Ради регулярно збиралися на планові і позапланові засідання відповідно до законодавства України, виконував свої завдання , надавав Міністру і Міністерству численні пропозиції, ініціативні проекти, спрямовані на проведення прогресивних галузевих реформ відповідно до міжнародних і європейськими стандартами здійснювати громадський контроль за роботою Міністерства. Що було невигідним для Володимира Омеляна", - наголошується в зверненні.

На думку членів Ради, «в чесному, прозорому, демократичному проєвропейський суспільстві такого бути не може».

Тому профільні активісти вимагають у Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана відповідно до ч.9 ст.15 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» скасувати наказ Міністерства інфраструктури України про дострокове припинення діяльності Ради, надавши Громадській раді можливість завершити свою діяльність відповідно до чинного законодавства .

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії
Теги: