RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Обшуки в Dragon Capital: в мережі розповіли про незграбні дії СБУ

Обшук в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital, який сьогодні, 26 квітня, провели співробітники Служби безпеки України, а також обшук в "Укргазвидобуванні" пов'язані з кримінальним провадженням у відношенні ТОВ "Стахановець", яке є правовласником програмного забезпечення.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав популярний блогер з ніком David Braun.

"Ця компанія в 2015 році продала Драгону, а Укргазвидобування придбало через Prozorro софт для обліку робочого часу співробітників "Стахановець", бренд на західний ринок - Mirobase. У 2016 році СБУ провело експертизу і визнала цей софт "спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації" на підставі експертного висновку, зробленого в рамках кримінального провадження. Ну і, відповідно, у рамках цього ж впровадження тепер намагається заарештувати і вилучити на експертизу всіх клієнтів цього софта", - написав блогер.

Він зазначив, що в результаті дій СБУ дві великі компанії фактично зупинили свою роботу, втратили багато нервів, новина вийшла англійською мовою і потрапила на моніторинг в МВФ, посольства та інвестиційні агенції.

Читайте також на "Апострофі" про наслідки обшуку в інвестиційній компанії у матеріалі "Обшуки в Dragon Capital: в Україну прийшли заморозки".