RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

​Війна вже у Києві: українцям дали важливі поради, як захиститися від терактів

Замах на Аміну Окуеву і Адама Осмаєва разом з низкою інших гучних вбивств та інцидентів показує, що Росія почала вести активну війну не тільки на Донбасі, а й в інших містах України.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише відомий волонтер Мирослав Гай.

"Населенню потрібно готуватися до того, що воно може в будь-яку секунду опинитися в ситуації загрози теракту, перестрілки, вибухи, диверсії на техногенно-небезпечному підприємстві або військової частини", - пише Гай.

Також він публікує кілька важливих рекомендацій для українців.

Волонтер радить носити з собою засоби для зупинки кровотечі і навчитися надавати першу домедичну допомогу. Також він підкреслив важливість наявності в телефонній книзі номерів рятувальників, поліції і швидкої.

Гай зазначив, що потрібно обов'язково знати, де знаходяться найближчі лікарні та поліція, а також купити зброю і навчитися нею користуватися.

Крім того, волонтер радить скласти тривожний рюкзак, в якому буде все необхідне на випадок НП. Також Гай зазначив, що важливо проговорити дії з дітьми на випадок небезпеки.

Нагадаємо, раніше експерт з безпеки Сергій Шабовта пояснив "Апострофу" ситуацію із загрозою терактів у великих українських містах.