Через "мертвих душ": ГПУ проводить обшуки в керівництва Нацполіціі на Київщині

У середу, 14 червня, Генеральна прокуратура України (ГПУ) проводить обшуки за місцями роботи та проживання керівного складу Управління фінзабезпечення і бухобліку ГУ Національної поліції в Київській області.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що керівництво Нацполіціі в Київській області підозрюють у заволодінні майже мільйоном гривень державних коштів.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені посадові особи в період 2015-2016 років, зловживаючи службовим становищем, заволоділи коштами, які призначалися для виплати зарплати і грошового забезпечення особовому складу ГУ НП в Київській області.

Згідно з повідомленням, вони перераховували кошти на банківські рахунки, які оформляли на підставних осіб, в тому числі "мертві душі".

Глава департаменту з розслідування особливо важливих справ в економіці ГПУ Володимир Гуцуляк в коментарі телеканалу "112 Україна" зазначив, що в даний час обшуки проходять в приміщенні ГУ Нацполіціі в Київській області, зокрема, у фінансовому підрозділі.

"У кабінетах головного бухгалтера, її заступника, а також ряду фахівців в сфері бухгалтерського обліку та за місцями їх проживання", - сказав він.

Під час проведення слідчих дій вже виявлені і вилучені документи, що підтверджують злочинну діяльність посадових осіб правоохоронних органів.

У ГПУ додали, що за скоєне кримінальне правопорушення особам, причетним до вчинення злочину, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) провели обшуки в будівлі ПАТ "Укрзалізниця".