RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися про підготовку "операції" бойовиків проти проукраїнських громадян в Донецьку

У понеділок, 19 червня, бойовики незаконних збройних формувань в окупованому Донецьку починають рейди по "вилову" проукраїнських громадян.

Про це повідомляє "Обозреватель" з посиланням на джерело, що має доступ до інформації так званого Міністерства держбезпеки "ДНР".

"Терористи вирішили "відпрацювати" доноси на проукраїнське населення Донецька. "Доброзичливців" вистачає: колаборанти нерідко пишуть заяви в "МДБ" та інші "структури" - на підозрілі дії або переконання сусідів або колег по роботі", - відзначило джерело.

За його словами, таких "заявок" досить багато, і раніше на них не хотіли витрачати уваги, але зараз ситуація змінилася. Так, дана "команда" в першу чергу зайнятися Київським і Петровським районами Донецька.

Джерело додало, що патріотам України в Донецьку потрібно бути вкрай обережними. Зокрема, краще на домашньому комп'ютері, ноутбуці, планшеті і т.д. щодня очищати журнал відвіданих сторінок браузера, в меню закладок не закріплювати "небезпечні" сайти, не зберігати паролі.

"Це критично. Також варто створити "лівий" акаунт у соціальних мережах, який може врятувати в разі виникнення неприємної ситуації. Так, якщо у окупантів є точна інформація про вас, це не особливо допоможе - там є майстри допитів, але в разі, якщо прийшли "про всяк випадок", ви зможете вийти з цього жаху з мінімальними втратами", - розповів він.

Джерело уточнило, що недавно був такий випадок: бабуся написала заяву на внука, який "зв'язався з поганими хлопчиками, які за Україну".

"Загалом, хлопця забрали в СІЗО, били і з'ясовували його зв'язки", - уточнив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося фото акції українських партизан на окупованому Донбасі.