RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Вибух на складах в Балаклії: стало відомо про покарання військових

Суд в Харківській області прийняв рішення визнати трьох військових винними у вживанні алкоголю під час виконання службових обов'язків на артилерійському арсеналі.

Про це повідомляє "Depo.Харьков" з посиланням на постанови Балаклійського районного суду Харківської області.

Відзначається, що суд розглядав протоколи по ст. 172-20 КУпАП (вживання алкоголю військовослужбовцям), які були складені на військовослужбовців на території військової частини А1352 (військовий арсенал в Балаклії).

Так, суд встановив, що 28 травня майор, начальник виробничо-технічної групи в/ч А0981 (арсенал боєприпасів в Кропивницькому), перебуваючи у відрядженні в військовій частині А1352, близько 00:30 був на території військової частини в нетверезому стані.

Згідно з повідомленням, в крові майора виявили 2 проміле алкоголю, що відповідає середньому ступеню сп'яніння. Військовослужбовця визнали винним і покарали арештом на 7 діб з утриманням на гауптвахті.

Крім того, 28 травня старший лейтенант в/ч польова пошта В6250 (92-а Окрема механізована бригада), заступник командира інженерно-саперної роти з морально-психологічного забезпечення групи інженерного забезпечення близько 10:30, перебуваючи у відрядженні в військовій частині А1352, в умовах особливого періоду, який діє в даний час в Україні, перебував на території військової частини з ознаками алкогольного сп'яніння.

Чоловіка оштрафували на 3655 гривень.

Вказується, що 13 червня 24-річний водій-кулеметник військової частини польова пошта В6250 (92-а Окрема механізована бригада) знаходився на території ч А1352, під час виконання ним обов'язків військової служби, в нетверезому стані. Суд визнав чоловіка винним і призначив покарання у вигляді усного зауваження.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Харківської обласної адміністрації Юлія Світлична заявила, що близько півтисячі будівельників спрямовані на відновлення Балаклії після ліквідації катастрофи на військовому арсеналі.