RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Глава Нацгвардії розповів, як спецназ врятував Харків від приходу "російського світу"

Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров розповів, як вдалося запобігти приходу "російського світу" в Харків.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, в 2014 році в Харкові, в Донецьку і в Луганську були призначені відповідальні особи за штурм захоплених сепаратистами будівель облдержадміністрацій.

"Вони готові були йти на ці адміністрації - і звільняти їх", - сказав Аллеров.

Разом з тим, він уточнив, що о четвертій ранку на вихідне положення в Харкові вийшов тільки "Ягуар", який отримав завдання за схемами, але не бачив місця, де доведеться діяти. Так, незважаючи на всі складнощі, було прийнято рішення штурмувати будівлю облради.

"І, незважаючи на те, що інші підрозділи не прийшли, ми перерозподілили завдання, які повинні виконувати 400 з гаком бійців, на 200 "ягуаровців"- і пішли і виконали це завдання", - підкреслив він.

Аллеров додав, що тоді ж в Харкові під охорону було взято управління міліції та управління СБУ.

"Стратегічною метою росіян, їх спецслужб - вже доведено - був Харків. Бо це - 2 мільйони людей, найвищий науковий потенціал, студентство, промисловість", - підсумував він.

Повну версію інтерв'ю читайте в матеріалі "Апострофа": "Перед війною головною метою Росії були не Донецьк і Луганськ, а інше місто - глава Нацгвардії".