Названо кількість військових втрат Путіна на Донбасі, щоб росіяни помітили війну проти України

Військовий експерт Олексій Арестович вважає, що війну проти України росіяни помітять тільки тоді, коли число втрат з боку РФ досягне 30-50 тис. осіб.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Тоді ця проблема прийде в кожен будинок, і її стане неможливо ігнорувати і розповідати про те, що вони нічого не знають. А до цього вони будуть терпіти. Це буде макросоціальна дія, яка торкнеться кожного і здійснить вплив на всю країну", - сказав експерт.

Арестович додав, що поріг терпимості, після якого навіть вище керівництво почне йти, - 50-80 тис. осіб, які будуть вбиті під час війни.

Разом з тим, він зазначив, що на сьогоднішній день складно оцінити втрати РФ в Україні - ніхто не рахує "іхтамнетів" і найманців.

"Я провів тиждень в АТО, і тільки на моїх очах убили людей 20, але це тихий тиждень, коли не ведуться активні бої. Втрати у них великі", - сказав експерт.

За його словами, Комітет солдатських матерів Росії при офіційних даних по Чечні в 4500 осіб нарахував 14500 загиблих. Зараз вони кажуть, що на Донбасі вбиті до 2000 кадрових російських військових. Додамо ще 2000 "іхтамнетов" і не менше 5000 найманців, сказав Арестович.

Він уточнив, що втрати РФ на Донбасі можна оцінювати в 4-5 тис. осіб, хоча реальні втрати набагато більші, з огляду на війну в Сирії - до 10 тис. осіб.

Повну версію інтерв'ю читайте в матеріалі "Апострофа": "У російських військових на Донбасі іноді знаходять цікаві документи".