RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Президента Білорусі в Києві зустріли пікетом: опубліковано фото

У четвер, 20 липня, президента Білорусі Олександра Лукашенка в Києві зустріли пікетом.

Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода".

"Білоруська громада Києва і білоруські добровольці проводять пікет на вулиці Банковій, де знаходиться Адміністрація українського президента. Вони вийшли на акцію під біло-червоно-білими і українським прапорами", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що учасники пікету тримають плакати з портретами російського президента Володимира Путіна і Олександра Лукашенка з підписом "Два чоботи пара".

Також в руках учасників акції - портрети білоруського добровольця Тараса Аватарова, який засуджений в Білорусі на п'ять років позбавлення волі.

Уточнюється, що на акцію прийшла і мати Тараса - Людмила Поспех. Напередодні жінка звернулася до президента України Петра Порошенка із закликом заступитися за її сина, який захищав цілісність української території на Донбасі.

За її словами, Аватарова затримали не в Білорусі.

Вона стверджує, що його нібито викрали в Києві спецслужби Росії і передали співробітникам КДБ, які відправили його спочатку в Гомель, а звідти поїздом до Мінська.

Як відомо, президент Білорусі Олександр Лукашенко здійснить офіційний візит до України 20-21 липня. Так, заплановані його переговори з президентом України Петром Порошенко в форматі "один на один" і в розширеному складі.

Очікується, що глави держав обговорять розвиток політичного, торговельно-економічного та гуманітарного співробітництва між Білоруссю і Україною.

Як повідомляв "Апостроф", раніше соцмережі вразили фото дипломатів Лукашенко в вишиванках.