RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Здача Донбасу: Портников вказав на важливий сигнал Кремля зі створенням "Малоросії"

Слова помічника президента Росії Владислава Суркова про те, що заява ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про "створення Малоросії" обумовлена війною Донбасу за єдину Україну, свідчать про бажання Кремля позбутися "народних республік".

Про це у своїй колонці на "Крим.Реаліі" пише журналіст і публіцист Віталій Портников.

Він нагадав, що на початку війни вважалося - боротьба йде за "Новоросію", яку "більшовики подарували українцям". Незабаром, коли російський наступ на сході захлинувся, пропагандисти перейшли до створення якоїсь нової "донбаської" нації - зі своїм власним менталітетом, відмінним від українського.

"А тепер раптом виявляється, що Захарченко воює не за відділення Донбасу, а за його возз'єднання з Україною. Хто б міг подумати! Цікаво, а сам Захарченко про це знає?" - підкреслив Портников.

На його думку, російським чиновникам дуже хотілося віддати Донбас "слухняній", прокремлівській Україні, але це неможливо, тому в Кремлі кажуть про "громадянську війну" в Україні.

"Але ж в "громадянській війні "можуть перемогти як "малороси", так і українці... Якщо ніякого "російського" Донбасу немає, якщо немає "Новоросії", а є тільки "Малоросія", яка одним рухом руки перетворюється в Україну - то про що суперечка? Головне, що пояснив своїм помічникам Сурков - це "внутрішньоукраїнська дискусія". Простіше кажучи - готуйтеся до здачі Донбасу ", - підсумував він.

Більше читайте в колонці "Апострофа": "Україна може повернути Донбас раніше, ніж Путін знову стане президентом - Костянтин Боровий".