RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Відомий конфліктолог дав пораду щодо переговорів з Кремлем і бойовиками на Донбасі

Відомий сербський конфліктолог і тренер норвезького Центру імені Нансена Горан Лоянчіч розповів, як українській владі потрібно вести переговори з Кремлем і бойовиками незаконних збройних формувань на Донбасі.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Громадському".

"Я можу сказати, що сам би робив, якби був українською владою. Я відкрито б запросив всі організації, будь-кого зі сходу України, хто захоче говорити, будь-кого, хто захоче говорити з Росії. Я б сказав, що це неможливо терпіти, це не на користь жодному з нас, це розриває країну, з цим треба щось робити", - зазначив Лоянчіч

За його словами, сторонам конфлікту треба вести переговори і шукати рішення. При цьому не важливо, чи буде це власна ініціатива України, США або Європи.

"Є ситуація до і після конфлікту. До - можна налагодити діалог, після - його слід оновлювати. Коли ви хочете його відновити, то, очевидно, хочете, щоб все було в ваших інтересах. Тому краще самим проявити ініціативу, а не чекати її від Брюсселя чи Вашингтона. Сидіти і чекати до чого ж вони домовляться - не найкраще рішення", - підкреслив конфліктолог.

Лоянчіч додав, що вирішення конфлікту має бути головним пріоритетом України.

"Ніхто не хоче жити на Донбасі в умовах воєнного конфлікту 30 років, слухаючи звуки вибухів... Люди прагнуть кращого життя незалежно від того, що написано в їх паспорті. Це слід брати до уваги", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше військовий експерт озвучив прогноз, як стягнуті до кордону війська Путіна змінять ситуацію на Донбасі.