Під Житомиром стався інцидент між військовими і журналістами

Поблизу одного з військових об'єктів Повітряних Сил ЗСУ в Житомирській області 25 липня були затримані співробітники українського телеканалу.

Про це повідомили в прес-центрі відомства.

Журналісти були затримані через спробу запустити квадрокоптер у трикілометровій зоні прилеглої території військового об'єкту. Затримані були передані співробітникам Національної поліції, які з'ясовують обставини діяльності журналістів у зазначеній зоні.

Представники якого з телеканалів були затримані невідомо.

В командуванні попередили, що військовослужбовці добових нарядів за статутом мають право застосовувати зброю у випадку провокацій. Також повідомляється, що порушення, пов'язані з проникненням на територію військових об'єктів з використанням безпілотних літальних апаратів над військовими частинами та місцями військових підрозділів, а також над базами, складами і арсеналами або на підльоті до них будуть збиватися без попередження. Причетні до інцидентів будуть затримані і покарані за законом.

Як повідомляв "Апостроф", в Мар'їнці Донецької області стався інцидент за участю правоохоронців та журналістки каналу 1+1.