Розвідка дізналася про підготовку бойовиками інсценування серії терактів на Донбасі

Бойовики незаконних збройних формувань на окупованому Донбасі готуються інсценувати ряд обстрілів і терактів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"У смузі відповідальності 1-ї окремої мотострілкової бригади (Кальміуське) і 11-го окремого механізованого полку (Донецьк) 1 АК противником здійснюються "превентивні дії", в т.ч. шляхом підготовки і проведення провокаційних і постановочних обстрілів, інсценування терористичних актів з подальшим звинуваченням українського керівництва в зриві Мінських домовленостей", - сказано в повідомленні.

Так, для зйомки провокаційних сюжетів інструкторами підрозділів інформаційної боротьби ЗС РФ залучені представники російських пропагандистських ЗМІ.

Разом з тим, командування 1 АК (Донецьк) ЗС РФ використовує чутки про наступ ЗСУ для посилення агітаційних заходів з метою призову місцевих жителів на військову службу до складу російських окупаційних військ.

"Інформація поширюється, в т.ч. шляхом розсилки СМС-повідомлень оператором стільникового мобільного зв'язку "Фенікс", - уточнили в розвідці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ватажок бойовиків так званої "ЛНР" Ігор Плотницкий почав збирати "компромат" на верхівку терористів "ДНР", який він збирається передати російським кураторам.