Відомий кримськотатарський журналіст назвав кроки, якими Україна може прискорити повернення Криму

Заступник генерального директора єдиного кримськотатарського телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв розповів, як Україна могла б прискорити повернення окупованого Росією Криму.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, зокрема, можна було б створити уряд у вигнанні на базі представництва президента в Криму, де будуть ключові міністри і прем'єр.

Муждабаєв підкреслив, що кримські татари, які в 2014-му році не брали участь у незаконному референдумі, терплять репресії. Так, 43 людини зникли безвісти.

"І за ці три з гаком роки навіть корінним народом України Верховна Рада не визнала кримських татар! Що ще потрібно? Нас посмертно визнають коли-небудь корінним народом?! Коли нас виженуть з Криму зовсім? Десятки тисяч вже поїхали, РФ репресіями і погрозами зачищає від нас нашу батьківщину", - сказав він.

Журналіст вважає, що для України настав унікальний момент, коли вона може змінити Конституцію і зробити Крим автономією кримських татар в складі України.

"Цей крок означав би, що Крим - назавжди в складі України. Це неможливо ніяк змінити. Меджліс же підкреслює це", - додав Муждабаєв.

Він уточнив, що на сьогоднішній день влада практично нічого не робить, і це вже дуже помітно.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Тему Криму штучно замовчують, все більше людей вважає, що нас продали - Айдер Муждабаеєв".