​У мережі розповіли про підготовку Росією на Донбасі підлітків-диверсантів для боротьби проти "хунти"

На підконтрольному бойовикам Донбасі функціонує школа, в якій з підлітків готують диверсантів для боротьби проти України.

Про це йдеться в популярному пабліку "Луганщина Україна" в Facebook.

"Події, про які піде мова в цій публікації, відбуваються зараз і не десь в Африці, і не в сюжеті фільму "Сволочі", а всього лише в менш ніж 400 км на південь від Харкова. У місті Ровеньки під Луганськом, захопленому російськими окупантами в 2014 році. Саме тут "високоморальні" представники "русского мира" створили школу малолітніх диверсантів з місцевих школярів віком від 10 до 16 років", - пише автор.

Блогер стверджує, що раніше ЗМІ неодноразово писали про існування цієї школи, і дані знайшли підтвердження. За інформацією автора, цього літа "учні" тренуються в літньому таборі "Зірниця", який розташований неподалік від міста Ровеньки Луганської області. При цьому восени їх перемістять в будівлю колишнього ДОСААФ в Ровеньках.

"Основні предмети зовсім не є звичайними для патріотичного виховання юнаків і дівчат - тактична розвідка з акцентом на планування і проведення диверсій на об'єктах, мінно-підривну справу, легендування при знаходженні на незнайомій території", - пише автор, відзначаючи, що з перших днів підлітків навчають основам конспірації.

"Більшість інструкторів місцеві" специ", які пройшли відповідну підготовку в закритих військових таборах Ростовської області РФ в 2014 році. Іноді, і майже завжди на іспити, приїжджають "невідомі представники" з території РФ. Вони ж вибірково працюють з майбутніми" випускниками", - йдеться в публікації. За даними автора, в школі проходять підготовку понад сотню "учнів", в тому числі з Донецької області і Криму.

У пості йдеться, що в 2017 році був вже другий випуск цієї школи. "Випускники" успішно вступили до вузів на підконтрольній Києву території, а деякі нібито відвідують родичів по всій Україні.

"Наївні бабусі віддають останнім зі своєї мізерної пенсії коханому онуку, який втік від війни, щоб дати йому черешеньку і полуничку ... А внучок - юний диверсант з ЛНР - розглядає поїздку на територію "хунти" лише як завдання: розвідати настрої, привезти рибку з ботулізмом, отруїти колодязь, влаштувати пожежу", - пише автор.

Раніше в інтерв'ю "Апострофу" глава Нацгвардії України Юрій Аллеров розповів про підготовку Росією диверсантів на Донбасі.