RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Окупанти в Криму разом з пікетниками затримали правозахисницю Гемеджі

В окупованому Криму російські силовики разом із сімферопольською активістами, які вийшли 14 серпня на поодинокі пікети на підтримку арештованого Сервера Караметова, затримали також правозахисницю Лілю Гемеджі.

Про це в коментарі Крим.Реалії розповіла сама затримана.

"Мені зателефонував знайомий чоловік, якого намагалися затримати і відвезти в РВВС. Я виїхала до нього. Його вдалося "відбити", і він поїхав. Тут мене побачив дідусь, який попросив мене представляти його інтереси. Його не відпустили співробітники поліції. У підсумку на дідуся був складений протокол доставляння. Я поїхала з ним в центральний РВВС, виявилося, що я затримана разом із ним ", - розповіла Гемеджі.

За словами правозахисниці, російські силовики намагаються знайти "задум" в діях пікетників.

"Поки сидимо, чекаємо. Приїхав адвокат Джеміль Темиш, який буде представляти інтереси всіх затриманих. Поки силовики цікавляться такими питаннями: що був за пікет, які були вимоги і в зв'язку з чим були незадоволені. Намагалися все знімати на камеру. Намагалися спорудити все так , як ніби був "складно розуміється задум. Все ведеться до цього ", - додала Гемеджі.

Як повідомляв "Апостроф", 14 серпня в окупованому Російською Федерацією Сімферополі кілька пенсіонерів влаштували поодинокі пікети біля будівель парламенту, Ради міністрів, МВС і Верховного суду Криму.