RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Стало відомо, у скільки обходиться українцям утримання нардепів

На сьогоднішній день утримання всього апарату Верховної Ради обходиться кожному українцеві, який офіційно працевлаштований і платить податки, у 72 гривні на рік.

Про це йдеться в дослідженні "Слова і Діла".

Відзначається, що на утримання кожного депутата Верховної Ради з державного бюджету України виділяється 84,5 тис. гривень на місяць. У цю суму входить зарплата обранця і їх помічників, оренда житла і приміщення для прийому громадян, проїзд по країні, телефонний зв'язок, відрядження помічників, а також канцтовари.

Так, місячне утримання одного депутата рівне послугам 14 вчителів або 17 лікарів.

Всього ж зарплатний фонд Верховної Ради в цьому році склав 548,4 млн гривень: 416,4 млн гривень спрямовується на заробітні плати, 75,5 на доплати і надбавки, 29,2 млн на матеріальну допомогу нардепам, 27,3 млн на премії за хорошу роботу і 2,2 млн гривень на відрядження по Україні.

Крім того, ще в 110,7 млн бюджетних гривень обходиться утримання адміністративних будівель парламенту. Комуналка - 39,3 млн гривень. Утримання депутатських автомобілів - 50 млн гривень.

Инфографика / slovoidilo.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео зі стріляниною охоронця народного депутата Сергія Мельничука, яка сталася 15 серпня в Києві на Троєщині під час конфлікту навколо одного з дитячих садків.