RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Підмога "Миротворцю": у відкритому доступі запрацював важливий ресурс для розпізнавання бойовиків і військових РФ

Онлайн-система розпізнавання і виявлення злочинців Identigraf почне роботу 24 серпня - в День незалежності України. При цьому поки вона працює в тестовому режимі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"24 серпня 2017 року рівно о 00:01 волонтерами проекту "Миротворець" буде запущена унікальна, що не має аналогів в світі, відкрита для всіх і кожного "Система розпізнавання і виявлення злочинців Identigraf", - зазначив він.

Геращенко уточнив, що система Identigraf зможе за 20-30 секунд обробляти мільйони фотографій сепаратистів, терористів, бойовиків, зібраних за три роки роботи волонтерами Центру "Миротворець".

За його словами, розробка цієї системи зайняла 9 місяців і була проведена у співпраці з однією з найвідоміших світових соціальних мереж, вона буде працювати у відкритому доступі в мережі інтернет.

"Всі інші подібні системи, засновані на алгоритмі розпізнавання осіб, працюють або в режимі секретності в офісах провідних спецслужб або використовуються в закритому режимі в комерційних цілях для аналізу великих масивів фотографій такими софтверними гігантами, як Google або Microsoft", - написав Геращенко.

Він додав, що користувачами цієї системи можуть бути як слідчі поліції і СБУ, прокуратури, приватні детективи, адвокати, співробітники банків, приватні підприємці, так і всі, "хто хоче перевірити, чи не була та чи інша людина причетна до антиукраїнських виступів навесні 2014, не кричала "Путін введи війська!", не воювала зі зброєю в руках проти України".

"Поки, до 24 серпня, цей сайт працює в тестовому режимі, і на ньому опубліковані інструкції по тому, як ви можете допомогти нашій країні і всьому світу в справі визначення тих осіб, хто підняв свою руку на незалежність і цілісність України", - написав нардеп.

Він також зазначив, що система Identigraf розроблена на кошти понад 2 тис. громадян України, які зробили внески в розмірі від 20 грн до 250 тис. грн.

"Загальна сума коштів, зібраних на сьогодні - близько мільйона гривень. Їх було недостатньо для повної оплати послуг розробників, і частина робіт ними були зроблені в борг. Тому збір коштів для повної оплати системи Identigraf, її подальшого вдосконалення і збільшення потужності роботи, буде продовжений" , - підкреслив Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше базу "Миротворця" поповнив відомий російський актор.