RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

СБУ викрила схему російських спецслужб з розповсюдження фейкових новин: всі подробиці

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили чергову схему російських пропагандистських ЗМІ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба СБУ.

Так, СБУ розповіла про чергового фейкового журналіста, який працює на російські спецслужби.

"Користуючись необізнаністю російськомовних користувачів інтернету щодо публікацій іноземних ЗМІ, російські спецслужби цілеспрямовано публікують статті вигаданих авторів зі свідомо "фейковою інформацією ніби з іноземного джерела", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в поле зору СБУ потрапив "журналіст" Юрій Абрамович, від імені якого виходить безліч матеріалів на пропагандистському ресурсі "Антифашист". Абрамович позиціонує себе як журналіст, тісно знайомий з німецькою тематикою і німецьким баченням ситуації в світі.

"Його останній "шедевр" - "Німецьке ТБ: Українські ЗМІ, які належать олігархам, промивають мізки людям патріотичною пропагандою", - уточнили в СБУ.

За даними відомства, у статті йдеться про нібито репортаж (насправді він відсутній) німецької громадської телерадіокомпанії ARD про методи роботи українських журналістів.

Всього Абрамович опублікував цілих 652 матеріали на прокремлівському ресурсі, однак, за даними СБУ, автор жодного разу не згадується в німецьких ЗМІ.

У СБУ припускають, що насправді Абрамович - "фейковий зарубіжний кореспондент", якого використовує Кремль для пропаганди.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст зауважив цікаву зміну в ставленні росіян до українців.