RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Готові воювати за свою незалежність: відомий історик розповів, який урок Україна дала Путіну

Російсько-американський історик Юрій Фельштинський вважає, що Україна дала важливий урок президенту Російської Федерації Володимиру Путіну.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Гордону".

За словами історика, початкова надія Путіна на те, що Україна цілком і повністю здасться Росії, як це сталося з Кримом, не виправдалася, і це головне.

"Думаю, він (Путін - ред.) виявився не готовий вбивати десятки, а може бути, і сотні тисяч людей, як свого часу до цього терору і смертей був готовий Сталін. Я вважаю, Україна довела, що є самостійною, незалежною державою і відстояла свою свободу в цій боротьбі", - зазначив Фельштинський.

Він уточнив, що урок для Путіна полягає в тому, що колишні території Радянського Союзу готові воювати і вмирати за свою незалежність.

"Вважаю, це головне. Чи зменшилася загроза? Не думаю, що потрібно розслаблятися і вважати, ніби вона вже позаду. Зрозуміло, якісь стратегічні завдання Путін вже вирішив. Одне з них полягало в тому, щоб запобігти можливості вступу України в НАТО" , - сказав історик.

Фельштинський підкреслив, що єдина причина, по якій Прибалтика досі вільна і незалежна, - вона вчасно встигла увійти в НАТО.

Як повідомляв "Апостроф", екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що перемир'я і обмін полоненими на Донбасі стануть перевіркою президента Росії Володимира Путіна на здатність домовлятися і вести діалог з країнами Заходу.