RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Німеччині розгорається скандал навколо санітара, підозрюваного у вбивстві майже сотні людей

У Німеччині 40-річного Нільса Х., який раніше працював санітаром, звинувачують у вбивстві майже сотні людей.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Так, медпрацівник вводив надмірні дози медикаменту тяжкохворим пацієнтам під час роботи в двох клініках країни - Ольденбург і Дельменхорст.

Відзначається, що в 2005 році колега зловив санітара на гарячому. За підсумками судових процесів в 2008 і 2015 роках він був звинувачений в подвійному вбивстві, в спробі вбивства трьох осіб та в нанесенні ушкоджень, небезпечних для життя. Суд засудив його до довічного ув'язнення.

Тепер же санітар зізнався в тому, що намагався нанести важку шкоду здоров'ю 90 пацієнтів для того, щоб потім їх реанімувати. За даними слідства, медпрацівник вводив надмірні дози медикаменту для лікування серцево-судинних захворювань тяжкохворим пацієнтам.

Для виявлення подібних епізодів правоохоронні органи прийняли рішення ексгумувати понад сто тіл і провести аналізи на наявність смертельних препаратів. Розслідування ускладнене тим, що тіла багатьох пацієнтів кремують. Всього слідство перевіряє понад 200 випадків.

Якщо злочини будуть доведені, Нільс Х. стане серійним вбивцею з найбільшою кількістю жертв в історії Німеччини.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві, в парку на вулиці Кирилівській, в ході бійки з травматичної зброї було поранено двох чоловіків.