СБУ спіймала "екс-директора" патронного заводу в Луганську, яка працювала на бойовиків: опубліковано фото

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали жінку, яка була незаконно призначена бойовиками "ЛНР" виконуючою обов'язки директора ЗАТ "Луганський патронний завод" в червні 2014 року і постачала їм боєприпаси.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Зловмисниця, виконуючи незаконні вказівки ватажків "ДНР/ЛНР", зокрема Болотова і Стрєлкова, провела інвентаризацію понад 14 млн зарядів для вогнепальної зброї, що зберігалася на підприємстві. Вона також організувала на потужностях заводу виготовлення ще майже 2 млн зарядів різного калібру. Боєприпаси "директорка" передала... представникам терористичних організацій, які використовували їх під час бойових дій проти сил антитерористичної операції", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що після чергової зміни "керівництва" терористичної організації "ЛНР" зловмисниця була звільнена з посади і тривалий час переховувалася від українського правосуддя на тимчасово окупованих територіях Донбасу і в РФ.

Співробітники спецслужби затримали жінку в м. Кременчук Полтавської області.

Затриманій оголошено про підозру у вчиненні злочину за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У даний час ведеться досудове слідство.

Фото: ssu.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Житомирі СБУ спіймала прокремлівського блогера.