В Україні розповіли, що буде, якщо Росія введе 20 тисяч військових на Донбас

Військовий експерт Олексій Арестович пояснив, що буде, якщо Російська Федерація введе 20 тисяч своїх військових на схід України.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"На Донбасі нічого всерйоз зробити не можна без введення 20 тисяч російських військ. А це введення буде негайно відстежено і скінчиться дуже погано для Російської Федерації. Відразу. Тим більше всі тільки і чекають - в Америці і, я думаю, [Еммануель] Макрон теж - щоб вони ввели російські війська. Але їх не стануть вводити", - сказав Арестович.

Він додав, що Кремль може зробити багато чого в Білорусі, створивши загрозу безпосередньо біля кордонів ЄС, що означає зовсім інший розклад.

Так, Арестович впевнений, що більш активні військові дії на Донбасі можуть вести тільки російські війська, оскільки бойовики, які перебувають там зараз, морально розкладені і воювати не дуже хочуть.

"Я думаю, що найголовніший сенс для Росії - це трошки підняти рівень насильства на Донбасі і розгойдувати внутрішню ситуацію: "Знову гинуть наші хлопці". Всіма доступними засобами", - сказав він.

Експерт уточнив, що, зокрема, може бути збільшено кількість обстрілів.

"Зараз 30 обстрілів на добу, а зроблять 60, 90 або 120. Якщо кожен день будуть гинути українські військовослужбовці, уявіть, яка істерія і рев стоятимуть з боку опозиції, з боку неосудної частини суспільства, яка не розуміє методи роботи спецслужб, не розуміє, що допомагає російським спецслужбам розвалювати ситуацію всередині України, коли розмова заходить про "загиблих хлопців", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "В Америці всі тільки і чекають, щоб Путін ввів війська в Україну - Олексій Арестович".