RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Названий єдиний шанс для Путіна зберегти контроль над Україною

Президент Російської Федерації Володимир Путін може зберегти контроль над Україною тільки в тому випадку, якщо до влади в країні прийде його ставленик.

Про це в інтерв'ю "Сегодня" заявив координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець.

"Думаю, сенс для Путіна буде, якщо його ставленик прийде до влади в Україні легітимним шляхом, але він буде залежний від Кремля. Це єдиний шанс зберегти під контролем Україну. Україна для нинішнього кремлівського режиму була великою "пральною машиною". Вони скуповували галузями нашу економіку, навіть в збиток собі", - зазначив він.

Машовець додав, що була задача вивести капітал з РФ, ось гроші і виводили як би в "проекти. Але замість очікуваного Путін отримав 180 днів на ухвалення рішення про те, як краще піти з Донбасу.

Разом з тим, він підкреслив, що зараз будь-яке широкомасштабне вторгнення РФ в Україну позбавлене сенсу. При цьому якщо допустити варіант тотальної окупації, то потрібно розуміти - вона довго не протримається.

"Буде нова УПА, але вже з більш значною підтримкою ззовні і всередині країни, як в Україні, так і в світі. Довго протримається така окупація, і які втрати понесе російська армія? Навіть якщо вони посадять своїх маріонеток в Києві, довго такі люди без російського військового контингенту просидять? Ясно, що звалять. Який сенс тоді нападати?" - підкреслив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в штабі АТО заявили, що бойові дії на Донбасі розпалюються з новою силою.