RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Тіллерсон зробив пропозицію Лаврову - ЗМІ

Державний секретар США Рекс Тіллерсон пропонував главі Міністерства закордонних справ (МЗС) Росії Сергію Лаврову виставити заблоковану дипвласність в США на продаж.

Про це повідомляє "Коммерсант.ru".

Відзначається, що з трьох заарештованих 2 вересня будівель дві - в Сан-Франциско та Вашингтоні - викуплені Росією, а ще одна - офіс торгпредства в Нью-Йорку - перебуває в оренді.

Крім того, РФ належать дві дипломатичні дачі в Нью-Йорку і Меріленді, доступ до яких був заблокований 20 грудня минулого року, ще при президенті США Бараку Обамі.

"За даними американського порталу про нерухомість Trulia.com, загальна площа будівлі, в якій до недавніх пір розміщувалося російське генконсульство в Сан-Франциско, становить 37 500 кв. футів (3483 кв. м). Вона розташована в кварталі Кау-Холлоу, де середня вартість виставленої на продаж нерухомості становить $1287 за 1 кв. фут. Таким чином, на продажу будівлі РФ може виручити $50 млн", - пише видання.

У той же час пропозицію США в Москві не прийняли. Так, заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков заявив, що Росія має намір звертатися до суду, оскільки вважає дії Вашингтона "явним порушенням майнових прав російської сторони".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Держдепі США пояснили обшуки російської дипвласності.