RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Епідемія масового психозу: соціолог яскраво описав атмосферу на путінському ТБ

Те, що відбувається на сьогоднішній день на російському телебаченні, можна назвати епідемією масового психозу.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише російський соціолог Ігор Ейдман.

"Найбільш точний опис того, що відбувається на російському ТБ (в т.ч на ток-шоу) можна прочитати в історії масового психозу, який розпочався в 1728 р. в Парижі, на Сен-Медорському кладовищі: "Тут чоловіки б'ються об землю, як справжні епілептики, в той час як інші трохи далі ковтають камінці, шматочки скла і навіть гаряче вугілля; там жінки ходять на голові з тим ступенем скромності або цинізму, яка взагалі сумісна з такого роду вправами. Люди корчаться, звиваються і рухаються на тисячі різних ладів. Серед усього цього розмаїтого шабашу чуються тільки спів, рев, свист, декламація, пророцтва і нявкання", - зазначив він.

Соціолог додав, що історія з екс- "прокурором" Криму і депутатом Держдуми РФ Наталією Поклонською дуже схожа на масовий психоз у феодальній Європі.

"Забилася якась сільська дурочка в конвульсіях і стала пророкувати. Від неї заразилися дурники з усієї округи і теж почали шаленіти", - уточнив Ейдман.

За його словами, масові психози косять не тільки повних ідіотів. Так, поступово в них залучаються звичайні середні люди.

"Ось і зараз "психоз Поклонської" розгулявся по країні. Стотисячний хресний хід в Санкт-Петербурзі став демонстрацією поклонськосторонників проти "Матильди". Влада свідомо, через ТБ-крикунів розпалює епідемії масового психозу, небезпідставно побоюючись, що в нормальному психічному стані населення її терпіти не буде", - підсумував соціолог.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прихильники Поклонської спалили авто в Пітері через скандальний фільм про Миколу II.