RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

На Донбасі затриманий ватажок розвідки бойовиків ДНР: опубліковано фото

У селі Іванівка Волноваського району Донецької області співробітники правоохоронних органів затримали чоловіка, який займав керівну посаду в батальйоні бойовиків "Восток".

Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Донецькій області.

"У жовтні 2014 року підрозділ, який очолював бойовик, відстежував позиції українських військових і техніки на території Донецького аеропорту. На основі цих даних терористи розстрілювали бійців ЗСУ", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що 46-річний чоловік працював на бойовиків три місяці, після чого повернувся додому. Знаючи, що його діяльність була незаконною, він ховався у своєї матері і дотримувався ретельної конспірації.

При цьому колишній бойовик розповів, що пішов на "службу" через гроші. Він добровільно подав документи і вже на наступний день його відвезли на територію аеропорту, де йшли бої.

Та, новобранець зголосився очолити розвідувальну роту, адже мав необхідні військові навички. Отримавши звання єфрейтор, він зібрав роту з 11 чоловіків. Всім видали екіпіровку, автоматичну зброю, а командиру ще й пістолет "Макарова".

"На наступний день приїхав "головний", його представили як "Моторола". Ватажок бойовиків поставив завдання для всіх підрозділів, в тому числі для представників розвідки. У наші обов'язки входило спостереження за пересуванням техніки українських військових і місцезнаходженням "живої сили". Отриману інформацію передавали безпосередньо помічнику "Мотороли". Щомісяця платили зарплату не більше 4 тисяч гривень", - розповів чоловік.

Згідно з повідомленням, на початку січня 2015 командир уже "дослужився" до звання сержант, але вирішив покинути ряди бойовиків.

Зараз чоловікові загрожує кримінальна відповідальність згідно зі ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Фото: dn.npu.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Молдові правоохоронці затримали громадянина країни, який раніше воював в рядах бойовиків "ДНР".