RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Події на Майдані: з'явилися дані про ще двох екс-беркутівців, за яких взялася ГПУ

Генеральна прокуратура України (ГПУ) вручила підозри двом екс-бійцям спецпідрозділу "Беркут", яких підозрюють в причетності до розгону акції протесту на Майдані Незалежності в Києві в ніч на 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на свої джерела.

Відзначається, що один з підозрюваних був командиром взводу "Беркута" і безпосередньо керував підлеглими під час розгону протесту. Йому інкримінують перевищення влади і службових повноважень (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу), а також незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів посадовою особою (ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК).

За словами потерпілих, мова йде про колишнього командира взводу №2 оперативної роти №4 "Беркута" Олега Бойка. У даний час він займає посаду командира взводу Національної поліції.

Видання уточнює, що другу підозру ГПУ пред'явила екс-міліціонеру другого взводу першої роти "Беркута", якого підозрюють за трьома статтями: перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу), умисному перешкоджанні професійній діяльності журналіста (ч. 1 ст. 171 КК), незаконному перешкоджанні проведенню зборів, скоєному посадовою особою на виконання явно злочинного наказу (ч. 4 ст. 41, ст. 340 КК).

Так, мова йде про екс-беркутівця Сергія Лободу. Його підозрюють у перешкоджанні роботі і побитті журналіста Дмитра Фортунатова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше слідчі ГПУ повідомили про підозру трьом чиновникам Національної поліції України у справі про злочини проти учасників Майдану в 2013-2014 роках.