RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Це не зоопарк: відомий журналіст різко відповів росіянам з приводу України

Російський журналіст Аркадій Бабченко заявив, що росіянам не варто ставитися до України як до зоопарку: їх тут ніхто не чіпатиме, якщо вони самі не будуть влаштовувати провокацій.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "7x7", яке процитував на своїй сторінці в Facebook.

"Не треба ставитися до України як до зоопарку, в якому живуть дикі ведмеді. Те, що у нас з вами російський говір, тут проявляється з першого ж слова, і всі чудово розуміють, що ми росіяни, але нас ніхто не чіпає, ніхто не ріже. Якщо ви ведете себе як людина, до вас будуть ставитися як до людини. Якщо ви сюди приїхали, значить, ви, швидше за все, не ворог", - зазначив Бабченко.

Журналіст уточнив, що якщо ж росіяни в Україні будуть чіпляти георгіївські стрічки, то можуть отримати відсіч.

"Ніхто тут з плакатами "Я ненавиджу росіян" не ходить. Але говорити, що піде Путін (президент Росії Володимир Путін, - ред.) і будуть такі відносини як раніше... Не буде вже, розворот зроблений. Найголовніше, що зробила путінська влада - вона змінила вектор розвитку України, зараз спрямованість тільки на Європу, не хочуть мати з Росією взагалі нічого спільного. Ось рів з крокодилами, а далі живіть як хочете", - сказав Бабаченко.

За його словами, хто винен в такій ситуації - Путін, інтелігенція, 86 відсотків, бурятські танкісти - вже нікого не хвилює.

"У Києві є стіна на Михайлівському соборі, де 2700 портретів загиблих. Туди приходиш і бачиш, як у людей кам'яніють обличчя. І вже нікому ти тут нічого не поясниш, хоча вголос про це кричати ніхто не буде", - підсумував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Бабченко розповів про зустріч з любителькою "русского мира" під Києвом.