RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

ГПУ прийняла важливе рішення щодо високопоставлених військових Путіна

Головна військова прокуратура України завершила спеціальні досудові розслідування щодо заступників міністра оборони Росії Миколи Панкова і Дмитра Булгакова, а також замкомандувача військово-морського флоту РФ Олександра Федотенкова і направила обвинувальні акти в суд.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Відзначається, що їх звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів по ряду статей, включаючи ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність України), ч. 1 ст. 111 КК (умисне діяння на шкоду суверенітетові України), ч. 2 ст. 437 КК (планування, підготовка або розв'язування агресивної війни).

"Чиновники в лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим та Севастополя, діючи за попередньою змовою з іншими керівниками ЗС РФ і представниками влади РФ, зробили навмисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України в порушення встановленого Конституцією України порядку, схиляли шляхом погроз і підкупу військовослужбовців командування ВМС ЗС України до державної зради, допомагали у веденні агресивної війни проти України, безперешкодному вторгненні військовослужбовців ЗС РФ для військової окупації півострова Крим", - сказано в повідомленні.

У ГПУ додали, що кожен з них оголошений в розшук. При цьому судом надано дозвіл на їх затримання і доставку в суд для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше секретаріат ООН передав Україні фотокопію заяви колишнього президента України Віктора Януковича від 1 березня 2014 року, в якій він просить Росію ввести війська на територію України.