RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Путін на коні, суперники на милицях: в Росії дали жорстку оцінку майбутніх виборів президента

Російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський вважає, що розмови про те, що в Росії будуть вибори, кандидати і боротьба між кандидатами є брехнею.

Про це він розповів "Апострофу".

"Абсолютно 100-відсоткова брехня. Єдина мета цієї брехні - щоб люди це обговорювали. Виборів у нас немає. Кандидатів у нас немає. Передвиборної боротьби у нас немає. У нас є урочиста коронація Путіна (нинішнього президента РФ Володимира Путіна, - ред.) на наступний термін - на шість років. І все це знають", - зазначив Радзіховський.

За словами журналіста, розмови про вибори, кандидатів та передвиборчу боротьбу - це абсурд.

"Не знаю навіть, яку аналогію тут можна привести. Припустимо. На перегонах їде один наїзник, а по трибунах шкандибають кілька людей на милицях. І треба битися об заклад, хто раніше доїде до фінішу - наїзник або люди, які навіть не шкандибають, а грають в доміно. Ось хто раніше закінчить - наїзник на коні або люди на милицях, які грають в доміно? Це абсурд, тому що ніяких виборів у нас немає", - підкреслив він.

Радзіховський вважає, що участь російської журналістки і телеведучої Ксенії Собчак у виборах президента РФ - це "найбільший корпоратив в її житті".

"Собчак - відома ведуча і шоумен, ведуча ток-шоу і корпоративів. І це найбільший корпоратив в її житті, її унікальний шанс. Як з нею розплатиться Путін за цей корпоратив - я, природно, не знаю", - сказав він.

Журналіст додав, що одна з форм оплати буде грошима, але, швидше за все, не гроші найбільше цікавлять Собчак. Можливо, їй дадуть власне ток-шоу на одному з трьох каналів: Першому, Другому або НТВ.

"Це був би гігантський для неї прорив, тому що це було б єдине політичне ток-шоу, яке веде людина ліберальних поглядів. Вона була б повним монополістом в цьому питанні і до неї б відразу прибігли всі. Вона б стала очевидним лідером всієї прозахідної тусовки в Росії. Це гігантський успіх і гігантська оплата для Собчак", - зазначив Радзіховський.

На його думку, це очевидний мотив, за яким вона погодилася на пропозицію особисто Путіна, тому ясно, що пропозицію зробив особисто він.

"Переговори очевидно велися давно, а остаточну пропозицію він зробив в той день, коли вона у нього, так би мовити, брала інтерв'ю", - підсумував журналіст.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Собчак в президенти: чому Путіну повинно бути соромно за це шоу".