RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На Донбасі викрили агентурну мережу бойовиків ДНР: опубліковані фото і відео

Співробітники військової контррозвідки та Головного управління Служби безпеки України (СБУ) в Донецькій і Луганській областях викрили агентурну мережу бойовиків так званої Донецької народної республіки ("ДНР").

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, в СБУ встановили, що мешканка Донецької області отримала завдання від кураторів з "ДНР" організувати збір секретної інформації в одній з військових частин, що дислокується поблизу лінії розмежування.

Жінка встановила контакти з військовослужбовцями і пропонувала за гроші передавати документи і дані про місця дислокації підрозділів Збройних сил України (ЗСУ). Терористи планували використовувати отримані відомості для диверсійних акцій і коригування вогневих ударів по українських позиціях.

"Співробітники спецслужби задокументували, що куратором інформатора був "розвідник ДНР" на прізвисько "Циган", якому вона передала кілька другорядних документів. Він є бойовиком незаконних збройних формувань з 2014 року і має "нагороди" терористів за участь в бойових діях проти сил АТО в Слов'янську і донецькому аеропорту", - йдеться в повідомленні.

Як вдалося встановити, після отримання інформації про можливості заволодіти документом з грифом "секретно" терорист вирішив особисто перейти лінію розмежування. Оперативники СБУ затримали його і інформатора при передачі даних на підконтрольній українській владі території.

Бойовику оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Щодо інформатора відбуваються відповідні процесуальні дії. Триває досудове слідство.

Фото: ssu.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники Служби безпеки України (СБУ) в Волноваському районі Донецької області ліквідували мережу інформаторів так званої Донецької народної республіки.