RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Замах на нардепа Мосійчука: з'явилися перші версії і фото з лікарні

Замах на народного депутата з фракції "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука, коли він виходив з будівлі одного з телеканалів на вул. Міцкевича в Києві 25 жовтня, пов'язане з його професійною діяльністю.

Про це повідомив глава фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко в Facebook.

"Ігор Мосійчук в лікарні, поранення важкі, але жити буде. Доля охоронця, який його врятував, поки не відома. Поранений також політолог, який був з Ігорем на ефірі", - написав він.

"Замах на Мосійчука пов'язано з його професійною діяльністю та політичною позицією, у мене немає ніяких сумнівів. Очевидно, це робота ворожих спецслужб, тому що працювали професійно", - додав політик.

Пізніше Олег Ляшко уточнив, що охоронець Мосійчука загинув.

"Охоронець Ігоря Мосійчука помер. Його звали Руслан. У 17-й лікарні помер від травм в результаті вибуху. Вічна пам'ять мужній людині! У нього залишилася вагітна дружина. Щиро співчуваю рідним загиблого Героя", - написав він.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що вибух, в якому був поранений нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук - терористичний акт. Про це Шкіряк повідомив в коментарі телеканалу "112 Україна".

"Зараз відбувся фактичний терористичний акт. На моє особисте переконання і найімовірніше, мова йде про замах на життя державного діяча. Четверо постраждалих, серед яких мої друзі Ігор Мосійчук, Віталій Бала. Сподіваюся, що їх життю нічого не загрожує. Одна людина загинула. четвертий знаходиться під наглядом лікарів ... У цій ситуації, враховуючи діяльність Ігоря Мосійчука, не можна виключати і те, що цей теракт могли вчинити російські спецслужби ", - заявив Шкіряк.

Думка про терористичний акт і причетність російських спецслужб висловив також нардеп Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Одна з версій слідства - це дії російських спецслужб на території України для дестабілізації політичної ситуації. Не виключено, що це зробили люди, які давно погрожували Ігорю Мосійчуку вбивством ... Будуть перевірятися всі версії", - заявив Геращенко.

Геращенко додав, що поліція перебуває на місці події, працює слідчо-оперативна група, сапери.

"Попередньо експерти вважають, що був підірваний припаркований поруч мотоцикл, на якому було закріплено вибуховий пристрій. Судячи з наслідків вибуху, його потужність була близько 1 кг в тротиловому еквіваленті. У результаті даного вибуху загинула людина, яка буа поруч", - уточнив Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео з місця замаху на народного депутата від "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігоря Мосійчука.