Отримують задоволення від насильства: психолог розповів про профдеформаціі в українських силовиків і військових

Багато силовиків дійсно отримують задоволення від застосування сили, але таких людей всередині самої правоохоронної системи ніхто не ідентифікує.

Про це "Апострофу" розповів військовий психолог Андрій Козінчук, коментуючи ситуацію навколо жорсткого штурму спецназом поліції приміщення Святошинського районного суду в Києві 24 жовтня.

"Дана ситуація стосується не тільки екс-співробітників "Беркута". Є багато АТОшніков, які їдуть туди реально вбивати, бо це круто. У кожній професії і справі є фанатики, питання тільки в тому, наскільки це в рамках закону. Наприклад, людина, яка знаходиться в АТО, любить вбивати, але він винищує противника. Якщо він виходить за рамки закону, не може зупинитися, то людина стає небезпечним для суспільства, його необхідно обмежувати і працювати з ним, але сказати, що хтось стежить за тими людьми в силових структурах, хто отримує задоволення від насильства, такого немає. Ніхто не стежить за якістю виконаної роботи і критеріїв просто немає", - розповів Козінчук.

За словами військового психолога, попередній травматичний досвід колишніх співробітників "Беркута" несе певні наслідки.

"Люди не міняються, але точно чи всі, хто були в "Беркуті", були злом? Але не можна сказати, що всі, хто пройшов переатестацію з "Беркута", раптом стали хорошими. Зрозуміло, що їх попередній травматичний досвід несе певні наслідки, але на кадрах з суду я не бачив, щоб хтось із поліцейських отримував від своїх дій задоволення", - резюмував Козінчук.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Беркут" повернувся до Києва? Як вийшло, що поліцейські знову б'ють українців".